C More och Sportkanalen sänder alla matcher från Elitserien i Speedway.

Klart: C More sänder samtliga 82 matcher från Elitserien 2020

C More har valt att storsatsa på Elitserien i speedway och kommer sända alla 82 matcher i sina kanaler. Två matcher per omgång (tisdag och torsdag) är huvudmatcher och planeras att sändas i Sportkanalen.

– Vi är väldigt glada att inleda detta omfattande TV-samarbete med C More. Att kunna följa alla matcher på TV är precis vad som efterfrågats från lag, sponsorer och supportrar som nu kan följa sitt lags bortamatcher hemma från TV-soffan, säger Mikael Holmstrand, vice ordförande och medieansvarig på ESS.

Han fortsätter:

– Under säsongen 2018 inleddes en digital satsning med syfte att öka exponeringen och tillgängliggöra ligan, en satsning som slagit väldigt väl ut och ökat synligheten avsevärt,” fortsätter Holmstrand.

– I år har vi fortsatt utvecklingen av ligan genom att lansera en ny central webplattform och införa en extra matchdag på torsdagar. Nu tar vi nästa steg och kompletterar den digitala plattformen med heltäckande TV-sändningar, avslutar Mikael Holmstrand.

Med fler TV-sända matcher kommer även intresset för livebetting på speedway att öka.

Tack vare C More och Sportkanalen blir Elitserien en av de mest exponerade ligorna

– Vi är givetvis mycket nöjda att kunna addera ytterligare en av Sveriges mest populära ligor. Elitserien hör hemma i en kanal där den kan nå en bredare publik, säger Johan Cederqvist, kanalchef sportkanaler på C More och TV4.

Den digitala plattformen elitspeedway.com kommer finnas kvar som arkiv och OnDemand-tjänst.

– TV-avtalet är en viktig del i den långsiktiga strategi som vi utarbetat tillsammans med ESS. Elitserien i Speedway har landets tredje högsta publiksnitt och nu med C Mores storsatsning blir ligan också bland de mest TV-exponerade, säger Torsten Billing, partner på Spring Media.

Läs mer om ligan och lagen: Elitserien i Speedway

Se de olika paketen hos C More här » 

C More sänder Elitserien i speedway både i TV och som stream.
Gå till C More här för att se deras utbud »
Betsafe bonus