Bartosz Zmarzlik

Bartosz Zmarzlik världsmästare i speedway 2020

Den fjärde och sista helgen i Speedway GP 2020 kördes i polska Torun och det blev Bartosz Zmarzlik som lämnade deltävlingarna som den stora vinnaren.

Zmarzlik, som vann GP-serien i fjol, säkrade segern i den totala VM-ställningen redan efter semifinalerna på lördagen, men nöjde sig inte där utan körde sedan hem finalen också.

Fredrik Lindgren fick stopp i finalen och kunde inte komma till sin rätt. Stoppet kom extra olägligt då det hade räckt för Lindgren att “bara” komma trea i finalen för att säkra silvermedaljen i årets mästerskap.

Istället för att passera Tai Woffinden i sammandraget blev det istället så att Lindgren och britten hamnade på exakt samma totalpoäng. Förarna sattes därmed i ett skiljeheat.

Woffinden tog starten i skiljeheatet från sitt innerspår och Lindgren kunde tyvärr aldrig riktigt hota.

Så här direkt efter lördagstävlingarna känns det som att VM avslutas med en bitter eftersmak, men räkna med att “Fast Freddie” är taggad till tusen redan nu till 2021 års säsong!

Hela slutställningen för 2020 års VM-serie hittar du här: Tabell 2020

Gillar du också speedway?

Här på speedwaygp.se kommer vi fortsätta att skriva inlägg och krönikor för att knyta ihop säsongen ordentligt. Det blir fristående texter med årets deltävlingar “i backspegeln”, samt förstås upplösningen av Elitserien.

Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev – som naturligtvis är helt gratis! – så får du en påminnelse här under hösten när vi har publicerat nya krönikor.

Fyll i din e-postadress i formuläret nedan och bekräfta sedan prenumerationen via det mejl som kommer direkt till din inbox. Om du inte klickar på bekräftelselänken sätts inte din prenumeration igång.

Betsafe Speedway Polen Odds
Betsafe bonus